Aquest any hem inaugurat el curs amb l'exalumne, Jaume Ramon. Ell va començar l'ESO al nostre institut a finals dels anys 90, per després continuar fent-hi el Batxillerat i seguir a partir d'aquí els estudis universitaris de periodisme que li permetrien accedir al seu somni des de ben petit: ser periodista esportiu.

Jaume Ramon ens va comentar que cadascú ha d'insistir en el que li agrada i lluitar fins a aconseguir-ho; en aquest sentit, ell ho tenia molt clar i que si busquéssim la resposta a la pregunta que ja se li feia a secundària de què volia ser ell sempre contestava el mateix: periodista esportiu.

Un cop acabats els estudis de periodista va entrar com a becari a Catalunya Ràdio, la qual cosa li permeté estar en contacte amb tot aquell món que ell anhelava. Així mateix va destacar que a nivell d'estudis i de currículum hi ha segurament moltes persones que potser poden competir per la mateixa feina i que tanmateix el que els pot diferenciar és el tema competencial i d'habilitats socials que convé treballar als estudis com també treballar una part important que tot sovint es deixa de costat: l'oratòria. En aquest moment de la conferència ens va mostrar els sis punts amb què s'havia preparat la xerrada, tot recordant el professor, Miquel Àngel Mingote, que els havia ensenyat a fer-ho així en diferents exercicis a l'aula.

Agraïm la total disponibilitat del Jaume Ramon per inaugurar el curs escolar, gràcies!